Onze dirigent

Erwin Pallemans is sinds 16 juni 2013 dirigent van Brassband Borderbrass.

Erwin Pallemans studeerde  notenleer, trompet en piano aan de muziekschool van Ekeren. In die periode volgde hij les bij Leo Verheyen. Tijdens de hogere graad kreeg hij les van Arthur Vanderhoeft.

ERWIN-PALLEMANSAan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen behaalde hij de 1ste prijzen notenleer, trompet en kamermuziek in de klassen van Marcel Valgaeren en Theo Mertens en hij volgde er hafabra-directie. Nadien studeerde hij verder als trompettist in Nederland bij Frank Van der Poel. Hij bleef als muzikant actief in zowel het klassieke als het lichtere genre. Zo speelde hij o.a. als vervangend trompettist in het Nationaal Orkest van België, in het groot koperensemble van Theo Mertens, als solo-cornettist bij Brass Band Willebroek o.l.v. Frans Violet en als soprano-cornet bij Brass Band Terpischore o.l.v. Paul Anné. Hij speelde ook als trompettist en pianist in het dansorkest ‘de Ricoh Zorroh Band’.

Momenteel is Erwin fulltime bezig met muziekonderricht als leraar koper, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Merksem en de bijafdelingen te St-Job en Brecht. Daar richtte hij in 2009 het jeugdharmonieorkest ‘MuzArKo’ op. Sinds 2011 bestaat er ook een  instaporkest onder zijn leiding. In dit instaporkest worden de leerlingen uit de middelbare graad stilaan klaargestoomd om zich enkele jaren later te kunnen bewijzen bij MuzArKo.

Daarnaast is Erwin dirigent bij het Mechels Harmonieorkest en de Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden Der Eendracht Malderen.

In brassband Borderbrass krijgt onder zijn impuls de jeugd alle kansen om op redelijk niveau te musiceren. Hij wordt regelmatig als gastdirigent gevraagd voor play-ins bij Vlamo, de wereld van Hafabra en als jurylid in diverse muziekacademies.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info